tiistai 5. maaliskuuta 2013

TOKOa - maltti

Ollaan TOKOiltu nyt enemmän kun pystytään jo tekemään jonkun verran liikkeitä, ainoastaan pitkiä seuraamisia, ruutua, hyppyä tai luoksetuloa ei pystytä tekemään. Seuraamista pystyy paljonin treenaa lyhyitä pätkiä.

Tulen käymään VOI luokan kaikki liikkeet läpi miten treenataan tässä maaliskuun aikana blogissa, nyt kuitenkin aloitan tämän TOKO treeni vinkkien jakaamisen maltti harjoituksilla jota oltiin luanatina kuuntelemassa ja harjoittelemassa toimikunnan VEPE porukan kanssa. Tässä sieltä muutama hyödyllinen tehtävä mitä kaikkien varmaan olisi syytä harjoitella:

Malttiharjoitus1

Annat koiralle jonkun asennon (istu, maahan, seiso) helpoin aloittaa maahanmenolla, esim maahan. Menet koiran eteen ja kaveri tekee koiralle häiriöitä sen ympäri koiran pitää pysyä. Häiriöt voi olla esim käskytystä (huuta esim istu, maahan , tänne jne), houkuttelua, yskimistä, kiljumista ihan mitä vaan. Helpoin vaan olemista koiran lähellä -vaikea häiriö esim luosetuloa kutsu houkuttelu koiran lähellä. Jos koira nousee tai lähtee mukaan häiröön se palautetaan takaisin/kielletäään oikealla hetkellä, maahan käskyä ei toisteta harjoituksen aikana eikä koiraa käskytetä vaan jos nousee se palautetaan.
Kouluttaja näyttää Tertulle miten malttiharj tehdään


Malttiharjoitus2 - hihnassa

Koiran pitää malttaa kulke hihnassa ja hillitä itsenäs vaikka määränpää olisi erittäin kiinnostava. Jätä rokakuppi koiran kanssa maahan jossa herkku, siirry kupista pois päin ainakin 10-15m. Lähde kulkemaan koira hihnassa kuppia kohden, niin että pidät vaan hihnasta kiinni että vedä, nyi etkä ohjaa koiraa hihnalla. Aina kun koira vetää pysähdyt ja vaan katsekontaktilla pääset jatkamaan. Eka kerta menee aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Kun pääset perille kupille niin herkun saa vaan kun sinne ei rynnitä jos alussa et meinaa sinne päästä niin otat takaskela ja lähestyt uudestaan niin monta kertaa että koira ansaitsee palkan. Toista harjoitus heti perään 1-2 kertaa.

Hemppa malttaa

 Malttiharjoitus3 - takapalkalla
Jätä koira makamaan malttamaan, jätä koiran taakse (voi myös viedä ensin koiran kanssa yhdessä) kuppi jossa herkut jätä koiran (samalla tavalla kuin toko paikallaolo), kun pysyy palaat, kävelet koiran ohi palkalle ja jos pysyy siihen asti voit päästä paikalle mutta jos ei kestä sinun ohitusta et voi palkata vaan palaat ja koitat uudestaan, tehtävää voi helpottaa että palkka on alussa enmmän sivussa. Palkalle ei siis mennä ennen kun pysyminen on kriteerisi mukainen.

Myy (Vesipedon Merenneito) yrittä hillitä itsensä



Tätä mieltä Myy oli tästä harjoituksesta


 Malttiharjoitus4 - katsekontakti

Ota koiralle sivulle, harjoittele katsekontaktin pitäämistä, niin että koiran pitää pitää kontakti vaikka häiriöt kävelee ohi. Palkkaa katsekontaktista ja jos katse herpaantuu häiriön kohdalla älä palkkaa, odotat uutta katsekontaktia. Vaikea häiriä esim koira ohjaajinen kävelee läheltä ohi - helppo kaukaa joka esim treenaa.

Miran katsekontakti aika hyvä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti