Omat koirat - SVEA


lbn Sunnanlids TSvea-Elvan FI42348/15 & SE37602/2015 "Svea"  • e:Streamlights Choise Lvan i: Happy birdhunter´s Massey Fergusson
  • synt 8.6.2015
  • Kasvattaja: Beatrice Borgstrand Ruotsi
  • Om. Nina Remes & Samuli Arte 
  • NOU1, ALO1
  • NW ykkös luokka 1x3,NW kakkos luokka 2 x1
  • Lonkat A/A, kyynäreet 0/0
  • PRA, CNM, EIC:clear
Svea on näpäskän kokoinen erittäin nopea, sporttinen ja ketterä narttu 21kg, kotona helppo ja huomaamaton.Svea ei ole pehmeä eikä kova, vaan jotain siitä välistä. Svean työskentely noseworkissa on erittäin näyttävää ja tarkkaa, se ei luovuta työnteossa. Metsästyksessä Svea on sitkeä ja luonnostaan melko hyvä markkeeraja ja osasi pennusta asti haussa mm. hyödyntää tuulta. Se on jahdeissa noutanut lämmintä riistaa eikä ääntele passissa. Svea rakastaa lapsia sekä pitää ihmisistä ja on hieman epävarman vieraiden koirien kanssa. Sillä on hieman vahtimisviettiä, joka ilmenee pihalla haukkumisena, jos sinne tulee vieraita ihmisiä.  

Svea rakastaa leluja ja palkkautuu hyvin myös lelulla tai leikillä. Svea on matkustanut melko paljon ja kulkee ongelmitta mukana laivoilla ja asuntoautossa ympäri Eurooppaa.

Olen tavannut Svean molemmat vanhemmat moneen kertaan ja molemmat ovat meritoituneita ja terveitä. Svean emä on 8v ja isä 11v. Näen myös vuosittain Svean sisaruksia ja kaikki ovat olleet terveitä. Svea on myös tähän asti ollut terve (nyt 5,5v).

Svean ensimmäinen pentue on suhteellisen vauhdikas pentue. Ne ovat hyvin työintoisia, sporttisia ja riistaviettisiä. Kaikki pennut on Smartdog-testattu ja tulokset ovat luettavissa Vesipeto-kennelin Facebookissa. Pentueesta kaksi toimii virkakoirana.

Yhteenveto Sveasta SmartDog-testistä:
 
Svea on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu vauhdikkaasti uuteen tilaan. Svea hymyilee tervehtiessään, mikä on miellyttämishalua /alistumista osoittava ele, joka on voimakkaasti koiran oma ominaisuus (ei hankittu). Svea on hyvin motivoitunut ja keskittynyt läpi testin, eikä kiihdy missään vaiheessa  - se tekee olennaisen, nopeasti eikä sähellä. Svealla on erinomainen itsehillintä, ja se lukee hyvin ihmisen elekieltä. V-aita tehtävä oli yllättävän vaikea Svealle, joka kiersi kerran aidan ympäri ennen kuin tajusi aukon. Svea on paljolti ihmisen apuun tukeutuva ongelmanratkaisija, ja se yrittää saada rasiaa nenäilmaisun kautta auki. Tätä samaa se koittaa myös menestyksekkäästi sosiaalisen oppimisen tehtävässä, jossa se tuokin ratkaisun. Svea oppii nopeasti namikoneen käytön ja ottaa mallia esimerkistä. Svealla on myös hyvä muisti, ja pientä huomiota kannattaa kiinnittää hiljaisen odottamisen harjoitteluun.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti