torstai 1. helmikuuta 2024

Yli vuosi viime päivityksestä!

Koronan jälkeinen elämä on näköjään ollut niin kiireinen että kaikki päivitykset on jäänyt vaan FB ryhmään. Paljon onkin tapahtunut surullisia ja positiivisia asioita. Yritän tähän listata joitakin asioita. 

Vesipedon Lumi "Lee" Kisannut NOME-B:ssä ALO3 ja ALO2 tuloksen NOMEssa ja VEPEssä siirto AVO luokkaan. Tarkoitus oli kaudella 2023 siirtyä NOMEssa myös AVO luokkaan mutta Lee sairastui märkä kohtuun heinäkuun lopussa 2023 ja samassa huomattiin nisäsyöpä mikä laittoi meidät 3kk sairaslomalle juuri parhaimpana kisakautena. Lee on nyt kunnossa ja ollaan toiveikkaana että saadaan kisata VEPE, TOKO ja NOMEssa kaudella 2024! 

Lee


Sunnanlids Tsvea-Elvan "Svea" kisasi kaudella 2023 pääasiassa NoseWorkissa ja ollaan yhtä tulosta vailla kolmos luokkaa (VOI) NOME kokeet jouduin perumaan Svean osalta myös kun Lee oli sairas ja vaati ympäri vuorokauden valvontaa 3kk. Svean ja Lurpan "luonnonkukat" lähti maailmalle korona aikana ja kuinka hienoja nuoria koira he ovatkaan! Terveystuloksia myös saatu "pennuista". Mainittakoon että Vesipedon Kotkansiipi "Sipe" ja Talventähti "Keijo"työskentelee poliisilla, Vesipedon Vesitähti "Bea" valmistui Hypo koiraksi, Vesipedon Lutukka "Usko" nuoriso pajalla suoritti VEPE SOVE1 ja Vesipedon Metsäntähti "Uni" suoritti taipparit 2022. Mainittakoon myös että pentueen isä "Lurppasta" tuli kolmen jäljen jälkivalio 2023. Tästä päästäänkin sitten siihen että Luonnonkukista "Remu" eli Vesipedon Jokapaikansara muuttui meille Toukokuussa 2023, Remun perhetilanne muuttui sellaiseksi että Remun pitäminen ja aktivoiminen olisi ollut vaikeaa joten perhe teki vaikean päätöksen luopua Remusta ja meillehän se sitten jäi...se mikä on erikoista että Remu oli se mamman poika mihin olin erityisen ihastunut pentulaatikossa!

Bea


Vesipedon Jokapaikansara "Remu" pääsi ryminällä meidän laumaan suoraan VEPE treeneihin ja veneilyn kimppuun. Remu treenaa nyt taippareita varten, VEPEä ja Rally-TOKOa. VEPE ja Rally TOKO Remu treenaa Jenni Springin kanssa ja NOMEa minun kanssa. Tämä järjestely sopii hyvin silloin ehdin treenata kaikkia koiria tasapuolisesti kun kolme aktiivista koiraa. Remu on osoittautunut olevan varsinainen kekseliäs  älykkö! Tästä päästään sitten surullisempaan uutiseen Saaristo Pentueen Jennin "Elmo" (Vesipedon Merikotka)  ja Oiva  (Vesipedon Kippari) ovat molemmat nukkuneet pois. Elmolla oli hyvin mittavat välilevyn pullistumat selässä ja Oivan sairaus jäi vähän mysteeriksi jossa koira laihtui ja meni apaattiseksi ja kivuliaaksi. Ennen Elmon poismenoa Elmo takoi vielä Rally tuloksia ja NW 1 tuloksen.Vuonna 2023 jouduimme myös luopumaan Vesipedon Merisaukosta "Jeristä" Jeri ja Vesipedon Merenneidosta "Myystä"he oli jo 14 vuotiaita sitkeitä vanhuksia. 

Veljekset Remu ja Usko



Tunturi Pentuessa ollut myös tapahtumia Vesipedon Saana "Lumo" on suorittanut  2023 Peko-T , VIRTA hyväksytysti, Vesipedon Pikku-Malla ollut mysteerisestä ranne vaivoistaan huolimatta metsästys puuhissa ja Vesipedon Iso-Malla "Tuisku" kisannut virkakoirien SM kisoissa sekä ollut maikkarin aamu TVssäkin. 


Tuisku

Malla

Lumo ja Minna

Svean eka pentue "Vesipentueesta " Vesipedon Sade "Kira" pääsi mukaan pohjoismaisin virkakoirien SM kisojen reissuun ja kisannut suomessa SM kisoissa myös, Vesipedon Höyry "Dino" kävi ekoissa NOME kokeissa kiihkeydestä huolimatta ja sai hienon ALO2 tuloksen, kiihkeys ei ole haaste NOME tehtävissä. Myöskin VEPEssä suorittanut ALO luokan ja sai siirron AVO luokkaan. 



Dino



Omat koirat Lee, Svea ja Remu on myös käyneet ahkerasti Samulin kanssa kick bike lenkillä ja kauden lopussa olivatkin kaikki kolme narun päässä yhtä aikaa kun Remun kunto saatiin nostettu sille tasolle ja katsottu että miten ne vetää yhdessä. Meno on aika huja! 

Kickbike lenkki

Remu, Svea ja Lee

Kaudella 2023 en pitänyt pentutreffejä kään kun Leen sairastuminen vei 3 kuukautta vuodesta voimat ei enään riittänyt treenaamiseen, kisaamiseen työkiireiden lisäksi. Ruotsissakaan ei käyty vuonna 2023 vaikka joka vuosi ollaan käyty Svean kasvattajan luona ihanassa Skånessa. Mökillä tuli tosin ollut vähän enemmän mikä on ihanaa! 

Mökillä

Odotan että kaudella 2024 päästään kisaamaan kaikissa lajeissa ja tavata mahdollisimman moni Vesipedoista ja niiden omistajia.Toivon että vuosi olisi positiivinen, pystytään veneilemään ja mökkeilemään ja ehkä vähän reissaamaan muuallakin koirien kanssa. 

Pentu suunnitelmia on Tovelle Svean siskon tytölle Sunnanlids Dickens Nyfikna Tove kaudelle 2024-2025
Tove












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti