perjantai 17. lokakuuta 2014

Syys puuhaillut

Oltiin viime viikonloppuna kokeissa Eddien kanssa, oli kiva paikka ja ihan kiva koe. Jostain syystä Eddie kävi kuumana ja levottomana mitä se ei yleensä tee, olin itse melko ahdistunut sinä päivänä Bikon poismenosta joten en keksi muuta syystä kuumutteen että aisti minun olotilan. Ollaan vaan treenattu liian vähän ohjauksia jossa ns kaisilikko tai maata molemmin puolin, kuulo häviää siinä kohtaan joten sain häiriö markkeerauksesta hyvin ohi mutta sitten hajut vei maille ja se oli sitten siinä. Miten opetat 8v koiraa enään kuuntelemaan kun riista haju on nenässä? Olisi pitänyt olla jämptimpi alusta. Jatkettiin koetta ja Eddie haki markkeeruksia ja maa ohjauksen ja kun mentiin hakuun niin kuulemma Eddie oli ekan haku lokin rikkonut, oli  ihan kuutamolla, Eddiellä erittäin pehmee suu, koskaa ei huomautettu riistan käsittelystä joten en keksi muuta kuin että työtapaturma yhdistettynä epämääriseen kuumuuteen sai aikaiseksi tämän. Kaikkea sitä kanssa voi tapahtua tämä oli minun eka riistan rikkominen ikinä omien koirien osalta, Muru vaikka kuuma paukkaus ei myöskään koskaan rikkonut. Kyllä kai koirillakin sattuu vahinkoja!
Sen lisäksi ollaan aloitettu hajuerottelukurssi Eddien - kanssa minua kiehtoo tuo hajujen ilmaisu ja sen opettaminen koirille. Olen vanhalle edesmennelle koiralleni opettanut aikoinaan kanttarelli etsintää Anders Hellgrenin oppien mukaan ja muutenkin perus periaatteet tiedossa mutta haluaisin oppia nyt alusta oikein tekniikat. Kiinnostaa on että Suomeenkin on tulossa uusi laji "K9 nosework".


Ollaan myös käyty TOKOssa pari kertaa katsotaan jos ehditään treenaamaan niin että starttaan vielä VOI luokassa Eddien kanssa. Pitäisi saada paljon enemmän treeniä eri paikoissa jne Katsotaan miten käy
MEJÄ jälkikin ehdittiin tehdä muutama viikko sitten. Eddie meni jäljen hyvin, tosin pitäisi opettaa jarruttaa enemmän ja siten riski että menee hukalle pienempi kun menisi tarkemmin. Jäljen alussa ehkä ei mennyt niin jälki tarkasti kun loppua myöden.


Sienimetsässä käytiin keskiviikkona koirat nautti metsässä liikkumisesta ja Murukin jaksaa 2h metsäkävelyn hyvin. Ei tosiaan tee yhtä isoja rundeja kuin Eddie mutta sipsuttelee tasaiseen tahtiin. Sillä aikaa kun keräsin sienet Muru varasti eväs omenani korista ja söi sen! Ei sitä raaski oikein kieltää mistään...Hyviä uutisia Oivasta myös (V Kippari), sairasloma on ohi ja normaali elämä voi alkaa! Lisää voi luke Oivan, Flooran ja Hennan blogista: "Oivallista Elämää"1 kommentti:

  1. Nyt vasta luin postauksesi, kiva kun olit kirjoittanut meistä :) On kyllä ihanaa molemmille, kun päästään taas treenailemaan. Tästä se kunnonkohotus alkaa! Ei muuten ollut Oiva yhtään kipeä nometreenin jälkeen, vaikka vauhtia piisasi :) Tuo hajuerottelukurssi on varmasti mielenkiintoinen, itsekin tekis mieli mennä.

    VastaaPoista