keskiviikko 22. elokuuta 2012

Vinkkejä

4/2006 Nuusku Kesäleirin ruotsalaiskouluttajien ajatuksia osa2
  • Jos koira yritti karata paukkunoutoon, sitä ei saannut lähettää ollenkaan, vaan Marie siirsi noutovuoron toiselle koiralle. Koiran on odotettva vuoroaan rauhallisesti ja saa siitä palkaksi noudon. Yli-innokkaalle koiralle voi antaa yllättäen linja lähetyksen hän kehotti.
  • Jos koira karkaa noutoon, on varmistettava, ettei se toista kertaa karkaa esim käden liikkeestä. Harjoituksissa voi heilutella kättä koiran vieressä, tai tehdä muita liikkeitä, joista koira ei saa karata noutoon.
  • Voi myös puhua sanoa vääriä lähetyssanoja eikä koira saa lähteä näistäkään ärsykeistä matkaan. Harjoituskaveri voi sanoa jonkun numeron aivan kuten tuomari antaa kokeessakin lähetysluvan, eikä koira saa ähetä siitäkään vinkistä. Se lähtee liikkeelle vain tietystä ohjaajan sanasta, opettajat painoittivat.
  • Jos koira on taippariotteessa hihnassa, ohjaajan on odotettava muutama sekunti, ennen lähetystä. Koira ei saa lähteä heti kun taippariote kaulalta helittää.
  • Kun koiran takapuoli nousee lähettäessä, seo nhyvä asia ja osoittaa koiran innostuneisuutta. Sitä ei tarvits istuttaa uudelleen, vaan sen voi lähettää puolli-istuma  asennosta, Marie selosti harjoituksissa.
  • Jollei koira istu suorassa lähetyksessä, ohjaajan kannattaa ottaa askel eteenpäin. Missään tapauksessa ei kannata läpsytellä reiteen ja houkutella koiraa siten oikeaan asentoon, kouluttajat muistuttivat.
  • Harjoituksissa nähtiin tyylejä, missä koira huiskaistiin matkaan tai koiraa aseteltiin ja sihdattiin minuuttikaupalla ennen lähetystä. Lähetyksissä ei saa kiirehtiä, muttei pidä puuduttaakaan tai hermostuttaa koiraa viivyttämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti